Veelgestelde vragen

Wilt u graag een sloep huren, maar zit u nog met een aantal vragen? Lees hieronder de veelgestelde vragen van Bentfield Sloepverhuur. Hier vind u alles wat u moet weten over het huren van een boot.

Heb ik een vaarbewijs nodig bij sloepverhuur?
Bij sommige boten, zoals de 40pk sloep, is een vaarbewijs verplicht. U kunt echter ook diverse boten betreden zonder vaarbewijs, enige vaarervaring is dan wenselijk.

Vanaf welke leeftijd kan ik een sloep huren?
De minimale leeftijd van de hoofdboeker is 25 jaar. Wij verzoeken u uw legitimatiebewijs bij aanvang aan ons te tonen. De hoofdboeker moet ten alle tijden bij de reservering zijn op het water.

Is het mogelijk om buiten de tijdsblokken een sloep te huren?
Nee dit is helaas niet mogelijk. Mocht u hier echt nog vragen over hebben, of een andere afwijzing in een reservering willen bespreken kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.

Is er audio aanwezig op de boot?
Op onze sloepen is geen audio meer beschikbaar. In de verhuur waren er teveel problemen m.b.t. de audio waardoor wij ervoor hebben gekozen dit niet meer aan te bieden. U bent vrij een eigen audiospeler mee te nemen, maar wij verzoeken u netjes met het geluid om te gaan zodat andere mensen hier geen last van hebben. Mochten er toch meldingen komen m.b.t. overlast zullen wij u vragen retour te komen naar de haven.

Hoe kan ik de sloep betalen?
U kunt zowel contant als met een pinpas betalen. Ook de borg kan contant of pin. Bij het pinnen van de borg wordt deze retour gepind. Houdt er wel rekening mee dat hier 1/2 dagen tussen kan zitten voordat u dit retour heeft op uw rekening.

Zijn er nog extra kosten, naast de huurprijs?
Nee. De brandstof, zwemvesten en vaarkaarten zitten bij de huurprijs inbegrepen (behalve de 40PK sloep). De zwemvesten en vaarkaarten worden in bruikleen meegegeven. Let op: bij de 40PK sloep wordt de brandstof achteraf in rekening gebracht.

Moet ik borg betalen bij het huren van een sloep?
Ja, wij vragen een borg van € 150,-. Ook is het verplicht om uw rijbewijs of legitimatiebewijs mee te nemen. Daarnaast tekent u ook een eigen risico formulier van € 500,00 in geval van schade aan onze of andere boten die u maakt.

Wat als het slecht weer is op de dag dat ik de sloep huur?
Bentfield sloepverhuur heeft een Mooi Weer Garantie! Onder één van de volgende omstandigheden kunt u uw reservering kosteloos verplaatsen:

  • Langer dan één uur voorspelde regen.
  • Temperatuur lager dan 10 graden.
  • Storm vanaf windkracht 5/6.
  • Onweer/bliksem.

Hoe zit het met feestjes op het water?
Wij verzoeken onze huurder niet deel te nemen aan georganiseerde feesten op het water zoals Fuikdag. Mocht u ideeën hebben om wel ergens aan deel te nemen is dit verplicht om in overleg te doen met Bentfield Sloepverhuur. U kunt wel uw verjaardag, jubileum o.i.d. met eigen gezelschap op de boot vieren.

Mag er een hond mee aan boord van de sloep?
Uw hond mag mee als u hiervoor een kleedje meeneemt waar de hond op gaat liggen. Bij eventuele schade en/of vervuiling krijgt u een boete.

Hoe kan ik het beste reserveren?
De makkelijkste manier is om dit via ons reserveringssysteem te doen. Hier kunt u zelf de datum, sloep en tijdsblok kiezen en uw gegevens invullen. U kunt daarnaast contact opnemen per mail (info@bentfieldsloepverhuur.nl) of telefoon (06-10312834) om een reservering plaatsen.

Kan ik ook een cadeaubon van Bentfield krijgen?
Ja, u kunt op aanvraag een cadeaubon ontvangen. Zowel digitaal als per post. Het bedrag is geheel aan u om in te vullen.

Mogen wij zelf eten of drinken meenemen in de sloep?
Ja, u bent vrij om zelf eten en/of drinken mee te nemen aan boord. U moet er wel voor zorgen dat u altijd de boot weer schoon en netjes achterlaat en het afval weggooit op de daarvoor bestemde afvalbakken in de Jachthaven. Bij gebruik van drank aan boord dient de schipper altijd nuchter te blijven en ook mag hierdoor geen overlast ontstaan bij andere mensen.

Kunnen wij met grote groepen bij u terecht?
Onze grootste sloepen gaan tot max. 12 personen. Wij kunnen dus niet meer mensen dan dit aantal kwijt op een boot. U kunt wel een combinatie maken van meerdere sloepen.

Waar zitten jullie?
Wij zijn gevestigd op: Palmbosweg 18 te Ermelo. Onze sloepen liggen daarentegen in de jachthaven Strandhorst. Als u de haven binnenkomt loopt u helemaal linksom, tot u niet meer verder kunt; u ziet dan links een wit kantoortje.

Waar kan ik parkeren?
U kunt buiten de haven gratis parkeren. Indien u slecht ter been bent of om een andere reden niet (goed) kunt lopen, dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen. Wij zullen er dan voor zorgen dat u met een auto de haven op kunt.

Hoe zit het met drankgebruik tijdens de huur van een sloep?
Het is net als in een auto verboden de vaartuigen van Bentfield te besturen onder invloed van alcohol, drugs en/of medicijnen. De stuurman van het vaartuig dient ten tijde van het besturen van het vaartuig nuchter te zijn. Indien wij of de politie vaststellen dat dit niet het geval is, zullen wij onverwijld overgaan tot terughalen van het vaartuig zonder enige vorm van restitutie van de huursom en een boete van €500,-. Daarnaast vragen wij ook de overige personen aan boord geen overlast te veroorzaken.

Hoe kunt u ons bereiken?
Per telefoon en per e-mail. Telefoon: 06-10312834. E-mail: info@bentfieldsloepverhuur.nl